07 Nisan 2013

Facebook'ta bazılarının isminin başına TC ibaresi koyması için ne dediler


   Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı'nın tabelalardaki T.C ibaresini kaldırması üzerine sosyal medyada özellikle de Facebook'ta bazı insanlar isminin başına TC ekleyerek tepkisini göstermek istemiş. Bu tepki gösterenlere karşı yapılan yorumlara bakınca sanırsın ki adamlar sanki vatan haini. Sadece TEPKİ cancağızım adı üstünde. 

   Abartıldığı kadar gereksiz olmayan bir durum bence bu. Onlar da farkındadır herhalde bu isyanın hiçbir işe yaramayacağının, zaten iş işten geçmiş adamlar halkın nabzını tutmuyor böyle bir karar alırken ama bu sahiplenme içgüdüsü bir nevi protesto yaptıkları. Tepki vermeseler vatan millet umrunda olmayan itici tipler olurlar. Tepkilerini bu durumda olduğu gibi ortaya koymaktan çekinmeseler de klavye delikanlısı ya da ergen olurlar. Türkiye'de yaşamak böyle bir şey, insanlara yaranamazsın çünkü bölünmeye alışmışız bir kere biz.

  Şehit olur bazıları ona tepki gösterip üzüntüsünü paylaşır, bazıları da tepki gösterenlere tepki gösterir. Vatana millete hayırlı bir insan ölür birileri yine üzüntüsünü paylaşır bir diğerleri o kişiyi vatan haini ilan ettiği için yine tepkicilere tepki gösterir. En basitinden Avrupa'da bir Türk takımının maçı olur; Türk takımını destekleyenler, takımı desteklemeyenler ve takımı desteklemeyenleri kınayanlar olmak üzere yine bölünme olur. Bu böyle uzar gider her konuda bölünmeye meraklı bir millet oluşumuzdan bu da ne yapalım. Her neyse konumuz bu değildi.


 Gözden kaçırılan önemli ayrıntı;  zaten bu ergen olarak nitelendirilen kişilerin amacı sanal alemde iki harf ile vatan kurtarmak değil, en azından ben böyle olduğunu düşünüyorum. Amaç tepki çekmek, kamuoyu oluşturmak ki gözlemlediğim kadarıyla başarılı da olunmuş.  
bkz: http://www.cnnturk.com/2013/bilim.teknoloji/sosyal.medya/04/07/facebookta.isimlere.tc.ekleyerek.protesto/703281.0/index.html

  E bunun üzerine çok bilmişlik taslayıp ne lüzum var insanların protesto çabalarını kursaklarında bırakmaya? Her insan tepkisini özgür bir şekilde gösterme hakkına sahip değil mi?


  Ama gel gelelim gösterişine,havasına,dikkat çekme çabasına tepki gösteren arkadaşlarımıza. Bu tiplerin varlığını da inkar edemeyiz tabi çünkü sayı olarak bir hayli fazlalar. Zaten bu arkadaşlar yüzünden diğer tepkiciler de klavye delikanlısı oluveriyorlar bir anda. Kurunun yanında yaş meselesi yani. Halbuki sadece komik ve basit duruma düştüklerinin farkında değiller onlar da ne yapsınlar arkadaş.


  Diyeceğim o ki oturduğu yerden tepkisini bu şekilde gösterebilen insanların çoktan uygulamaya geçirilmiş bir kararı değiştirici bir hükmünün olmadığının kesinliği kadar kimseye bir zararının olmadığı da net gerçektir.